EYT'nin kaç gün sürmesi gerekli İlk sigorta giriş tarihi nedir SGK ilk işe başlangıç tarihi ne anlama geliyor nasıl öğrenirim

Yazar: Kartal Kaya Geo: London, UK Okuma Süresi: 1 dakika
EYT prim gün sayısı, 8 Eylül 1999 öncesinde sigorta girişi olan herkese uygulanmaktadır. EYT şartları, kadınlarda 20 yıl ve erkeklerde 25 yıl sigorta süresi ile 5 bin prim günü tamamlama şartı ile emekli olabilme kapsammaktadır. Emekli olmak isteyen milyonlarca kişi, EYT düzenlemesiyle ilgili son dakika gelişmeleri takip etmektedir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki toplantının sonunda, 8 Eylül 1999'den önce sigorta girişi olan kişilere göre düzenlemeler hayata geçirildi. Beytepede gerçekleştirilen toplantıya, Aloşma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da katıldı. Toplantı sonrasında, Bakan Bilgin tarafından EYT için net tarihin 8 Eylül 1999 olduğu açıklandı. Borçlanma ile, eksik olan prim gün sayısının telafisi sağlanabilecektir. TÜKONFED Sosyal Güvenlik Komitesi Başkanı Ali Duman tarafından, 2001'de sigortaya tam zamanlı olarak girdiğinde, 97 ve 98 doğumlu çocukları olan bir kadın için borçlanma yapılması gerektiği açıklandı.

Son olarak, daha iyi aylıkları elde etmek ve gün sayısını yükseltmek için, borçlanmaların Yasa ile öngörüldüğü belirtildi.

Yorumlar(0)