Uyap Portalı Vatandaş Girişi - Yıldırım Gazetesi - İnegöl Haber - Son Dakika İnegöl Haberleri - Uyap'tan Giriş Yap - Yıldırım Gazetesi - İnegöl'den

Yazar: Kartal Kaya Geo: London, UK Okuma Süresi: 1 dakika
UYAP vatandaş portalı, Adalet Bakanlığı tarafından uygulanan ve vatandaşlar ile birlikte kurumların da adli, idari ya da icra dairesi dosyalarını takip edebilmesini sağlayan bir sistemdir. UYAPta geliştirilen vatandaş girişi portalı, vatandaşların Yargı hizmetlerinden kolay ve en iyi şekilde yararlanabilmesi için kurulmuştur. Vatandaşlar bu portala ulaşabilmek için edevlet şifresi, mobil imza, ya da e-imza gibi seçeneklerden yararlanabilirler. Edevlet giriş yaparak şifreniz ile bu portala kolayca ulaşabilirsiniz. Edevlet üzerinden UYAP vatandaş portala nasıl giriş yapılır? Edevlet giriş şifresi edinmek için öncelikle PTT şubelerinden almanız gerekmektedir. Bunlar arasında mobil imza, e-imza, kimlik kartı ve internet bankacılığı başlıca yöntemler olarak karşımıza çıkmaktadır. Şifrenizi belirledikten sonra, edevlet üzerinden bu portala giriş yapmak için https://www. Kimlik doğrulamanızı yapıp portala giriş sağladıktan sonra, aşağıdaki ekranda yer alan uygulamaya git kısmı ile portala erişim sağlayabilirsiniz. Portala erişim sağladıktan sonra yer alan formu doldurun ve dosyanızla ilgili bilgileri girdikten sonra sorgula kısmına tıklayın. İcrada olan dosyalar için ise, yargı birimi kısmında adli yargı kısmını işaretleyin. İcra dosyaları için ise dosya türünü seçerek icra dosyası kısmını àçığa çıkardıktan sonra hangi ilde olduğunu ve hangi icra dairesinde olduğunu işaretleyin ve sorgulayın. Bu adresten yukarıda bahsedilen bilgileri girerek sorgulama işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Dosyanızla ilgili bilgileri bildiğiniz takdirde bilgileri girdikten sonra sorgula kısmına tıklayarak dosyanızın bilgilerine ulaşabilirsiniz.

Yorumlar(0)